Waarom een hekwerk belangrijk is om een BSO

hekwerk

Voor een buitenschoolse opvang is het belangrijk dat kinderen veilig de ruimte hebben om te kunnen spelen. Een hekwerk om de speelplaats van de kinderen is daarom ook belangrijk, om onder anderen ongelukken te voorkomen. Een hekwerk neemt veel voordelen met zich mee.  Er bestaan verschillende soorten hekwerken, waarbij elke hekwerk in een verschillend terrein gebruikt kan worden. Al wordt er continu toezicht gehouden op kinderen, moet een kindvriendelijk hekwerk geplaatst worden. Al met al hebben de hekwerken een overeenkomstige functie. Maar wat zijn de voordelen van een hekwerk en welke soorten hekwerken zijn geschikt?

Voordelen van een hekwerk om een BSO

Hekwerken bieden veiligheid. Daarnaast zijn hekwerken bedoeld om een bepaald gebied van een ander gebied af te scheiden. Een hekwerk om een BSO kan ervoor zorgen dat ongelukken worden voorkomen. Daarnaast kunnen kinderen veilig buiten spelen zonder bang te zijn dat de kinderen vrij de weg op rennen. Ook indien een vijver in de buurt is, zorgt een hekwerk ervoor dat kinderen niet hier in de buurt komen. Als laatst zorgt een hekwerk er niet alleen voor dat de kinderen niet vrij de straat op kunnen, maar ook dat andere mensen van buitenaf niet kunnen binnentreden.

Soorten hekwerken

Hekwerken die van goede materialen zijn gemaakt garanderen de veiligheid van kinderen. Hekwerken met scherpe en uitstekende delen zijn dus niet zo geschikt als omheining voor een BSO. Een gaashekwerk om een BSO zou dus niet geschikt zijn door het onveilige materiaal. Een spijlen hekwerk wordt gemaakt van metalen staven die afgewerkt worden tot een punt voor extra veiligheid.   Deze worden meestal om bedrijfsterreinen geplaatst, maar kunnen goed om een BSO geplaatst worden. Ook is een hekwerk van metaal zoals een metale tuinhek geschikt als omheining voor een BSO. Verschillende bedrijven bieden (tuin)hekwerken aan.

MT Hekwerken specialist is bijvoorbeeld een specialist in hekwerken en poorten.