Vloerlampen: De staande lampen die verlichten en decoreren

Praktisch, dynamisch en flexibel. Hier zijn de drie bijvoeglijke naamwoorden die alle staande lampen gemeen hebben. Voeg je mooi, stijlvol en design toe, dan hebben we het over staande lampen die ideaal zijn voor verlichting en inrichting. Met veel verschillende vormen en gemaakt in de meest uiteenlopende materialen, is de vloerlamp een element dat goed past in alle omgevingen, of ze nu thuis of professioneel zijn.

De verlichting van de staande lampen

De soorten verlichting die een vloerlamp toelaat, zijn talrijk en verschillend. Van halogeenlampen tot traditionele verlichting, tot de modernste en meest ecologische LED: de vloerlampen passen overal. Dankzij hun lichtinval kan in de kamer een gezellige en vertrouwde omgeving worden gecreëerd, met een rustige en ontspannen sfeer.

Wat betreft het licht, dus de materialen die bij de realisatie zijn gebruikt. In feite zijn er geen grenzen. De vloerlamp kunnen van elk materiaal worden gemaakt. Hout, metaal, glas, kristal, kunststof. De combinatie en de verschillende composities leveren echte kunstwerken op, met een onbetwiste stijl en vormgeving.

Elke kamer heeft zijn eigen staande lamp

De woonkamer is de beste omgeving om een ​​staande lamp te plaatsen. De vloerlamp zijn namelijk geschikt voor die ruimtes waar licht de hoofdrol speelt en moet zijn. De verlichting van de staande lampen is perfect voor middelgrote tot kleine ruimtes waar het nodig is om door middel van zachte verlichting een gezellige en intieme hoek te creëren. Tegelijkertijd kan de vloerlamp dienen als de belangrijkste lichtbron. Afhankelijk van je individuele wensen kun je kiezen voor het ene model in plaats van het andere, of kies je voor een van de vele staande lampen met schakelaar om de intensiteit van het licht aan te passen.

Als de gekozen omgeving een studeerkamer of een woonkamer is, zijn er modellen staande lampen met twee lampen, een hoofdlamp en een om te lezen. Deze laatste is ongeveer halverwege gepositioneerd en stelt je in staat om activiteiten te lezen of uit te voeren waarvoor het nodig is om een ​​specifiek punt te belichten. Het voordeel van staande lampen die zijn uitgerust met een intensiteitsregelaar, wordt vertegenwoordigd door de veelheid aan effecten die ze kunnen nabootsen, afhankelijk van het tijdstip van de dag, het externe licht en de sfeer die je wilt creëren. Door te kiezen voor een warm, natuurlijk of koud licht wordt het resultaat nog beter bekomen.

De decoratieve functies van de staande lampen

De vloerlampen zijn dankzij hun vormen en het altijd verfijnde design en aandacht voor de kleinste details geen simpele lichtbronnen. Ze kunnen ook worden beschouwd als een echt meubelstuk. In sommige gevallen kunnen de staande lampen de ideale oplossing zijn om twee kamers van elkaar te scheiden of hun grenzen te omschrijven. Denk bijvoorbeeld aan booglampen: dankzij hun vorm kunnen ze fungeren als scheiding tussen twee loodrecht opgestelde banken of tussen de eettafel en de woonkamer.