Tip: bereik een uniforme uitstraling met maatwerk

Hoe leuk is het je eigen creativiteit kwijt te kunnen in de vormgeving van je woning? Een van de belangrijkste motiveringen om dit huis echt tot een thuis te maken is voor mij geweest er mijn eigen stempel op te kunnen drukken, om eindelijk het complete plaatje te vormen van hoe een ideale woning er voor mij en mijn partner uit hoort te zien. Natuurlijk is mijn woning zelf, en die kenmerkende sfeer die het uitdrukt, al een heel belangrijk framework geweest, die bepaalt de sfeer natuurlijk al voor een heel behoorlijk deel. Wat je met de inrichting doet echter, is minstens zo belangrijk, en maatwerk hoort daar mijns inziens dus echt bij.

Op maat gemaakte meubels

Met maatwerk kun je namelijk specifiek op niet alleen jouw huis maar ook op jouw smaak afgestemde meubels vormgeven, die de sfeer die jij voor ogen had doen culmineren in iets ‘eigens’. De meest logische toepassing is bijvoorbeeld een kast vorm te geven die preciés in een nis past, om de ruimte zodoende optimaal te benutten. Maar het is veel meer dan dat. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande eettafel die ik liet ontwerpen door het bedrijf Wortman.

14Het is een prachtige tafel die geheel naar mijn wensen is uitgevoerd. Het blad is van authentiek en oud teakhout en past precies bij de stijl die wij nastreven in de woonkamer. Het wat strakkere en witte onderstel contrasteert met het bovenblad en komt precies overeen met de kleurencombinatie van de woonkamer. Klik je op de afbeelding, dan kom je terecht op de productpagina, mocht je zelf ook een soortgelijke tafel voor ogen hebben. We hebben ‘m vlakbij het raam geplaatst en de afmetingen zijn precies op de beoogde maat uitgevoerd die goed past in de woning.

15

Een ander voordeel van dit maat werk is bovendien dat je er een uniforme uitstraling mee in je kamer kunt bereiken, omdat je de mogelijkheid hebt meerdere meubels uit te voeren in een soortgelijke stijl. Zo hebben wij, zoals hieronder te zien, ook een salontafel laten uitvoeren in een eendere stijl en vormgeving, bestaande uit dezelfde materialen. Het resultaat mag er wezen!

13