Wat te doen en te zien in Kos

Kos

Kos is een eiland in het oosten van de Egeïsche Zee, dat tot Griekenland behoort. Kos is het op twee na grootste eiland van de Dodekanesos. En de Dodekanesos zijn de Twaalf Eilanden. De hoofdstad van het eiland is de gelijknamige plaats Kos en het ligt aan het noordoosten van het eiland. Het eiland ligt voor de kust van Turkije, ten noordwesten van Rhodos en ten zuidoosten van Samos. 

Kos

Kos-Stad

Kos-Stad is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste en meest toeristische stad van Kos. Je moet vooral een bezoekje brengen aan de openlucht taverne Ampavris. Hier bevindt de taverne zich in de traditionele tuin van een landhuis en je krijgt allerlei vers bereide culinaire hoogstandjes om te proeven. Vlakbij Kos-Stad vind je het plaatsje Lambi met een prachtig strand en een bruisend nachtleven. Het ligt aan het noorden van Kos-Stad en lijkt meer op een buitenwijk van de hoofdstad. Het is erg populair onder jongeren, door de bars, restaurants en het prachtige zandstrand. 

Eilandhoppen

Eilandhoppen is van eiland naar eiland springen. Je combineert eilanden en bestemming voor jouw vakantiebestemming. Stel je wilt nog naar Turkije voor een dagje, dan is dat vanaf Kos erg goed mogelijk. Binnen een uurtje ben je met de boot in Bodrum. Je kunt bodrum zelfs vanaf Kos zien liggen. Door de goede haven op het eiland zijn de verbindingen heel erg goed geregeld. Het is dus zeker mogelijk om vanuit Kos naar andere Griekse eilanden te gaan zoals Rhodos.