Het kunstgras ziet er bijzonder goed uit – ook járen nadien

Ik besloot tot een bijdrage over mijn achtertuin, een waar manlief en ik nog altijd zeer veel plezier aan beleven. Ook al hebben we járen geleden kunstgras laten leggen hier, kunnen we er nog dagelijks van genieten. Dagelijks? Jazeker! Het kunstgras ziet er goed uit en is het gehele jaar door heel mooi groen, zodat we ook nu, in de winter, uitkijken op een prachtig gazon.

Geen omkijken naar het gazon

Het idee voor kunstgras is ontstaan toen we direct bij de koop van dit huis besloten een eigen zwembad in de achtertuin te willen hebben. Nu we toch op alle fronten aan het verbouwen waren, besloten we dat het handig was dit er ook direct bij te betrekken. Met een zwembad in de tuin heb je wel één groot nadeel: al het zand eromheen verandert in modder. Aangezien we geen zin hadden in een constant aangetast gazon en we het bovendien wel handig vonden er geen onderhoud meer aan te hebben, besloten we na de bouw van het bad ook direct kunstgras te laten leggen.

Ik zal je langs enkele foto’s voeren die er zijn gemaakt toen we het gras lieten leggen. Daarmee krijg je een beetje een idee van het proces dat er komt kijken bij het plaatsen van het kunst gras. Wij huurden er GJ Floors voor in, het bedrijf waar we het gazon ook van hebben gekocht. Zij installeren het met liefde voor je, kijk maar eens mee.

35

In eerste instantie is alle begroeiing rondom het zwembad weggehaald en de aarde eronder is gladgestreken.

37

Op die aardegrond kwam een groot blauw zeil te liggen waar overheen het kunstgras geplaatst werd.

24

En zoals je ziet is het resultaat prachtig! Het kunstgras ziet er goed uit, bijzónder goed zelfs, ook in de winter!