Nagenieten doe je met een tuinkachel

Wat doe jij als je buiten gebarbecued hebt? Ga je daarna direct naar binnen of blijf je liever nog lekker buiten uitbuiken? Met Nederlandse zomers weet je nooit wat voor temperatuur je kunt verwachten; soms koelt het zo sterk af in de avond dat we massaal weer naar binnen gaan. Toch zijn er altijd mensen die het ook dan nog buiten gezellig hebben. De sleutel tot warmte en sfeer? Een tuinkachel.

tuinkachel-1-e1440695340893

Welke soorten kachels zijn er?

De ene tuin is de andere niet, en in iedere tuin staat weer een andere tuinkachel beter. Over het algemeen zijn alle tuinkachels geschikt voor de meeste tuinen, maar het is afhankelijk van je persoonlijke wens wat je wilt. Onder tuinkachels verstaan we voornamelijk terrashaarden, maar je zou ook vuurschalen en vuurkorven in die categorie kunnen plaatsen.

Vuurschalen en vuurkorven zijn over het algemeen wat meer eenvoudige oplossingen. Maar dat betekent niet dat je dan sfeer en warmte kwijt bent. In tegendeel, veel mensen kiezen juist voor een vuurschaal of vuurkorf omdat ze nog meer uitnodigen tot gezelligheid. Als je met familie of vrienden buiten zit, ga je al gauw in een kring om de schaal of korf heen zitten. Zo ontstaan de beste avonden.

Bij een tuinkachel denken we eerder aan een robuustere buitenverwarming. Net als de andere typen maakt een tuinkachel voornamelijk gebruik van hout, maar het is ook mogelijk om eentje met gas te nemen. Een tuinkachel heeft als voordeel dat de rook naar boven word afgevoerd. Ook zijn ze vaak wat stijlvoller dan een simpelere vuurkorf. Toch verschilt het per persoon wat je het liefste hebt. Ga dus vooral van je eigen voorkeuren uit.

Voor de barbecue en daarna

Hou je van lekker barbecueën? Dan zul je al helemaal plezier beleven aan een tuinkachel. Er zijn namelijk steeds meer modellen verkrijgbaar waar al een barbecuerooster in zit ingebouwd. Zo heb je het beste van twee werelden. Je kunt de kachel gebruiken om lekker te barbecueën. Als je eenmaal klaar bent, kun je daarna nog uren uitbuiken met een heerlijk vuurtje. Je zomer zal perfect zijn.