Waarom je je verhuizing niet zelf moet regelen

De beslissing die je moet maken met betrekking tot een verhuizing die je de grootste invloed gaat hebben op het verhuizen is of je een verhuisbedrijf wilt inschakelen of de verhuizing zelf wilt uitvoeren? Het zoeken naar een geschikt verhuisbedrijf kan als lastig worden ervaren, waardoor veel mensen ervoor kiezen om de verhuizing zelf uit te voeren. Vooral het zoeken tussen alle opties en verschillende bedrijven, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice of Den Otter, maakt de zoektocht lastiger.

Hoewel er zeker voordelen komen kijken bij het zelf regelen van de verhuizing, komen er ook een aantal nadelen bij waar zeker over moet worden gedacht.

Onderschatting en stress

Het is goed mogelijk dat je verhuizen onderschat. Veel mensen weten namelijk niet wat er allemaal komt kijken bij een goede verhuizing. Vaak ben je dagen van te voren bezig met het uit elkaar halen van de meeste van je meubelen en alles in te pakken. Daarnaast wil je je meubels en spullen zo veilig en beschermd mogelijk vervoeren. Het verplaatsen van grote en soms breekbare meubels is een expertise op zich en kan dus voor veel stress zorgen. Ook alles zelf goed inpakken, van meubels en apparaten tot voorwerpen in dozen, kan verhuizen een zeer stressvolle activiteit maken.

Gebruik van degelijk verhuismateriaal

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van degelijke verhuisbenodigdheden op doorgaans professioneel niveau. Dit bedraagt niet alleen verhuisdozen en verpakkingstape, maar ook liften en vrachtwagens. Als je verhuist in eigen beheer zal je vaak geen toegang hebben tot dit soort spullen, dus moet je vaak zelf de investering hierin maken. Dit zorgt dan weer voor extra kosten. Het huren van een verhuiswagen- of lift zal altijd duurder zijn dan wanneer ze worden geleverd door een professioneel verhuisbedrijf, waardoor het dus kan gebeuren dat je meer geld uitgeeft dan je oorspronkelijk dacht te besparen.