Eenvoudig huishoudboekje?

Eenvoudig huishoudboekje is een boekje dat word gebruik voor het bijhouden van het inkomen en uitgaven in het huishouden. Sinds 2007 word de eenvoudig huishoudboekje door veel mensen gebruikt.

In 2007 begin de financiële crisis en raakten veel mensen in de problemen of dreigden in de problemen te raken. Door gebruik te maken van een eenvoudig huishoudboekje was het mogelijk om weer uit de schulden te komen of uit schulden te blijven. Dit was mogelijk doordat er met de eenvoudig huishoudboekje een inzicht ontstaat in de financiële situatie.

Stel je voor dat je wat geld wil besparen zodat je aan het einde van de maand meer geld over hebt. Hoe zou je dit aanpakken? Je kunt niet willekeurig op dingen gaan besparen en dit werkt dan ook totaal niet. Voordat je geld kunt besparen moet je weten hoeveel geld je uitgeeft en waar je het aan uitgeeft. Deze inzicht krijg je door een eenvoudig huishoudboekje bij te houden. Als je eenmaal weet wat de uitgaven zijn kun je erop gaan besparen.

Een eenvoudig huishoudboekje bijhouden is dan ook de eerste stap om weer financieel gezond te worden of juist om financieel gezond te blijven. Op de lange termijn kun je zelfs gaan sparen door het gebruiken van een eenvoudig huishoudboekje.