Verschillende soorten balkonhekken

balkonhekken

Het is niet alleen duurzaam om een balkon omheining te hebben, maar ook een stuk veiliger. Er bestaan dan ook veel verschillende soorten balkonhekken. De ene is wat simpeler, dan de ander, maar ze hebben allemaal dezelfde reden en dat is ervoor zorgen, dat niemand zomaar van het balkon kan vallen. Het duurzame eraan is, dat het vaak van aluminium of staal wordt gemaakt. Dit zijn materialen, die een lange levensduur hebben en dus niet snel vervangen hoeven te worden. Dat scheelt alleen maar afval. Daarnaast scheelt het ook veel onderhoudswerk, omdat het niet snel verroest.

Een voorbeeld van een balkonhek

Er zijn, zoals eerder benoemd, veel soorten balkonhekken. Een voorbeeld hiervan is een Frans balkon. Wat is deze balkon soort dan eigenlijk? Dit balkon is een soort hek voor grote ramen of deuren. Op deze manier is het mogelijk om te genieten van de buitenlucht en het licht wat jouw huis binnenkomt. Oftewel het biedt meer verkoeling in de zomer en meer daglicht in de wintertijden. Daarnaast biedt het ook meer veiligheid, wanneer je met kinderen in een appartement of flat gebouw woont op een hogere verdieping. Het is namelijk altijd oppassen met kleinere kinderen op een bepaalde hoogte in een appartement of flat gebouw.

Soorten Franse balkons

Naast de verschillende soorten balkonhekken, bestaat er binnen de verschillende hekken ook nog verschillen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een glazen Franse balkon,  een plaat balkon of een lamelhek te nemen. Wanneer je moet kiezen tussen deze soorten, is het handig om te denken over de stijl. De glazen balkons hebben bijvoorbeeld een wat modernere uitstraling en spijlenhekwerk heeft dan weer een klassieke uitstraling. Bij twijfel is het altijd mogelijk om advies te vragen van een professional. Deze personen kunnen je goed verder helpen, zodat jij straks kunt genieten van een mooi balkon, met een veilig hek eromheen.