Bubbelbad: luxe goed of voor iedereen?

Vandaag de dag komt het vaak voor dat mensen een stukje wellness in hun eigen huis aanschaffen. Zo kom je in de meest uiteenlopende huizen wel eens een sauna, een hot tub of een stoomcabine tegen. Ook zie je dat huishoudens een masseur of pedicure boeken voor een behandeling in eigen huis. Van de badkamermeubelen is het bubbelbad uitgegroeid tot een populair item, verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Het idee om een jacuzzi in eigen huis aan te schaffen is tegenwoordig niet iets waar alleen de allerrijksten zich mee bezig houden tijdens de bouw of verbouw van hun grote huis, nu iedereen er een kan aanschaffen.     

Bubbelbaden door de jaren heen

De originele hottub ontstond als een rond houten bad en heeft zijn oorsprong in het hoge noorden liggen, waar je de Scandinavische landen en Alaska vindt. Deze werd vroeger buiten neergezet en alleen met hout gestookt. De traditie en het design van het originele outdoor bubbelbad wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt in de Scandinavische landen. Niet veel later leerden we ook bubbelbaden kennen die gebouwd zijn van aluminium, cement of roestvrij staal om zo lekkage of schimmels te voorkomen. Deze rustgevende baden worden meestal in iemands badkamer gemonteerd wanneer er genoeg ruimte voor is in het huis en in de portemonnee.   

Een jacuzzi in je boodschappenkar 

De introductie van het bubbelbad dat bestaat uit glasvezel of PVC – de opblaasbare baden – waren creëerde de mogelijkheid voor iedereen om een jacuzzi aan te schaffen in eigen huis of tuin. Het opblaasbad is makkelijk op te zetten, af te breken en mee te nemen. Ook komt dit bad in verschillende maten en soorten. Van online winkels tot de supermarkt in je buurt, wanneer het mooi weer begint te worden komen de jacuzzi’s tevoorschijn voor een veel goedkopere prijs het ten opzichte van de “vaste” baden, wat het voor vele huishoudens gunstig maakt om deze ontspannen en luxe beleving aan te schaffen.