Verbeter de luchtkwaliteit in je huis of kantoor met een luchtreiniger!

Als je op zoek bent naar lucht van betere kwaliteit in jouw omgeving, dan is het een goed idee om een luchtreiniger aan te schaffen. Deze apparaten zijn er in vele verschillende modellen, soorten en maten. Het is logisch dat je door alle keuze niet precies weet welk apparaat nou geschikt is voor jouw situatie en jouw omgeving. In dit artikel wordt er duidelijk gemaakt wat de toegevoegde waarde is van een luchtreiniger in jouw omgeving, de verschillende toepassingen worden uiteengezet en tot slot vind je meer informatie over waar je deze apparaten tegen een schappelijke prijs kunt aanschaffen.

De toegevoegde waarde van een luchtreiniger

Er zijn voldoende redenen om te willen kiezen voor een schonere lucht in je woon- en/of werkomgeving. Hieronder worden een bevolkingsgroepen op een rijtje gezet die gezondheidsprofijten kunnen ondervinden van het inademen van lucht die door een luchtreiniger schoon en gezond gemaakt is:

  • Astma
  • Hooikoorts
  • Huisdieren

Astma is een luchtwegaandoening waarbij de luchtwegen samentrekken, onder andere als reactie op stoffen uit de omgeving. Het samentrekken van de luchtwegen geeft het bekende gevoel van benauwdheid dat astma kenmerkt. Een luchtreiniger reinigt de irriterende stoffen uit de omgeving en zorgt zo dat een astma-aanval voorkomen kan worden.

Ook bij hooikoorts is het zo dat stoffen uit de lucht irritatie veroorzaken. In het geval van hooikoorts is de irritatie afkomstig van pollen uit de lucht die in je luchtwegen, neus, en ogen terecht komen. Met een luchtreiniger filter je deze kleine pollen deeltjes uit de lucht en ondervind je dus minder last van die nare pollen.

Heb je huisdieren? Dan ben jij vast bekend met de zichtbare viezigheid die zij met zich meebrengen. Naast deze zichtbare viezigheid is er ook een hoop onzichtbare viezigheid die zich in de lucht bevindt. Denk hierbij aan haren en huidschilfers. Deze stoffen kunnen mogelijke allergische reacties opwekken zoals jeuk en tranende ogen. Met een luchtreiniger vang je deze huidschilfers en andere zwevende deeltjes uit de lucht zodat jij kan genieten van jouw huisdieren. Met name bij duivenhouders en mensen die papegaaien houden zijn luchtreinigers effectief bewezen.

Waar moet ik op letten?

Sommige modellen luchtreiniger zijn erg luidruchtig, dit kan problematisch zijn wanneer deze in de slaapkamer geplaatst moet worden. In dat geval is een stiller model meer geschikt. In een druk kantoor, keuken of woonkamer is het geluidsniveau minder van belang.

Het is ook belangrijk om te letten op een ionisator functie die een luchtreiniger kan hebben. Sommige apparaten hebben deze functie die zorgt voor geïoniseerde lucht, wat ertoe leidt dat resterende zwevende stofdeeltjes uit de lucht worden gevangen. Een andere populaire methode voor het verzorgen van schone en gezonde lucht is een HEPA-filter. Een speciaal filter dan de allerkleinste stofdeeltjes kan opvangen.

Klaar voor gezonde en schone lucht in jouw omgeving?

Een luchtreiniger zorgt voor een schone en gezonde lucht in de omgeving waarin deze geplaatst wordt. Vele mensen ondervinden voordelen van het ademen van schone lucht. Denk hierbij aan mensen die leiden aan astma, allergieën of mensen met huisdieren. Er zijn een aantal factoren belangrijk wanneer je op zoek bent naar het beste apparaat voor jouw situatie; namelijk het geluidsniveau, werkingsmechanisme en uiteraard de prijs. Filter gemakkelijk op allerlei eigenschappen op www.luchtreiniger.nl en vind jouw luchtreiniger nog vandaag! Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via email: info@luchtreiniger.nl of telefonisch: +31 (0)20 675 63 05.