Wil je jouw tuin wat meer beleving geven en dat ook in de wintermaanden?

mooie-boom

Het is vaak nog een lastige opgave om te zorgen voor een mooie tuin, met allerlei verschillende soorten bloemen en planten die in de lente- en zomermaanden super mooi in bloei staan. Maar dit wil niet gelijk betekenen dat je in de herfst- en wintermaanden een saaie en levenloze tuin moet hebben. Daarvoor zijn ook planten en/of bomen om jouw tuin weer tot een prachttuin te maken. Dit kan namelijk ook met een treurwilg. Deze boom geeft jouw tuin een mooie gele gloed toe in met name de wintermaanden. Als alles koud en grauw is, blijft jouw tuin kleurrijk!

Niet alleen kleur in de winter, maar ook olijven uit je eigen tuin

Wanneer je kleur wil toevoegen aan jouw tuin, voor met name de winter dan ben je bij het juiste adres bij de treurwilg. Zoals de naam het al eigenlijk zegt, hangt deze boom er wat treurig bij door zijn hangende takken. Deze hangende takken groeien door tot aan de grond of in het water, afhankelijk van waar je de boom plant.  Deze boom maakt in de wintermaanden een verandering door bij de bladeren, deze nemen namelijk een gele kleur aan. Terwijl deze bladeren in het voorjaar juist een groene kleur hebben. Zo blijf je afwisseling houden in jouw tuin. Maar als je ook nog producten uit je eigen tuin wil halen met een super mooi beeld, is misschien de olijfboom ook wel wat voor jou! Deze boom geeft je tuin een mooie en sierlijke look, terwijl je ook nog van je eigen olijven kan genieten.

Hoe moet je deze bomen onderhouden?

Het onderhoud van je tuin is ontzettend belangrijk als je ervoor wil zorgen dat je tuin ten alle tijden mooi blijft. Het onderhoud van de treurwilg is goed te doen en je kan deze plant het beste bij een vochtige plek planten zoals bij een vijver of iets dergelijks. Voor de olijfboom is aan te raden om genoeg water te geven, met name in warme periodes. Om de vormen te behouden van de olijfboom is het belangrijk om als het ware de ‘bol’ te houden van de boom. Kortom, met deze bomen heb je binnen de kortste keren jouw droomtuin weer terug.