Het huis opfleuren

Altijd maar hetzelfde decor thuis kan gaan vervelen. Het doet een huis dan ook goed een keer in de zoveel tijd te wisselen van stijl. Dit hoeft natuurlijk geen gigantische make-over te worden. Ook een subtiele verandering, kan nieuw leven blazen in jouw oude en vertrouwde woonkamer. Ook kan het een heerlijk ontspanningsmomentje zijn. Laat je creatieve kant de vrije loop en maak bijvoorbeeld een moodboard. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de stijl waar je voor wil gaan. Er zijn miljoenen verschillende stijlen, kleuren en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een moderne strakke look of een sierlijke en zachte stijl.

Denk aan de accessoires

Omdat je een nieuwe stijl in huis wil halen wil dit nog niet zeggen dat je gelijk emmers verf op de muren hoeft te smeren. Het gaat juist om de kleine accenten. Vind een kleur die je wil laten terugkomen in de huiskamer, ook wel je accentkleur genoemd. Het gaat om de kleine spullen in huis. Denk aan kaarsen, sierkussens of bijvoorbeeld droogbloemen. Als deze kleinere spullen dezelfde kleur hebben ontstaat er samenhang en creëer je een heerlijke sfeer! Ook onderzetters, lampenkappen of dekentjes kunnen het verschil maken. Zorg ook dat de stijlen van de individuele producten met elkaar samengaan. Kijk hierbij naar kleuren, vormen en materialen.

Één keer in het jaar

De huiskamer omgooien hoeft natuurlijk niet elke week, elke maand of elk seizoen. Als je het ontzettend druk hebt, kun je ook één momentje in het jaar uitzoeken. Zoek accessoires uit die lang meegaan, zoals sierkussens, lampenkappen of droogbloemen. Droogbloemen gaan ongeveer een jaar mee en zijn dus ideaal wanneer je weinig tijd hebt om constant nieuwe bloemen in huis te halen. Wil je een wissel van sierkussens, dan kun je natuurlijk ook een nieuwe hoes kopen in plaats van een volledig nieuw kussentje. Dit bespaard ruimte en zorgt ervoor dat je niet onnodig goed werkende spullen weggooit.