Leven in levensloopbestendigheid
Wie gaat wonen, wil natuurlijk ook leven. Een huis moet mooi zijn, maar ook prettig leefbaar. En waar geleefd wordt, ontstaat vaak rotzooi die afbreuk kan doen aan de schoonheid van je huis. Met name wanneer je huis al wat langer meegaat en verouderd is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel technologieën en materialen waarmee het nóg eenvoudiger is een levensloopbestendige woning te bouwen. Zo kun je je leven lang genieten van een fijne woning waarin geleefd mag worden, waarin je lekker kunt feesten en toch ook gewoon tot rust kunt komen. Hieronder lees je hoe je een levensloopbestendige woning vindt.
Hoe bouw je een levensloopbestendige woning?
Een levensloopbestendige woning bouw je natuurlijk met levensloopbestendige materialen. Dit kunnen stevige hout- of steensoorten zijn, maar ook staal, beton en steen. Je kunt ook materialen op elkaar persen om zo een extra stevig materiaal te creëren. Natuurlijk is dubbelglas wenselijk, met oog op zowel comfort als op duurzaamheid. Duurzame warmtebronnen in huis dragen bij aan de levensloopbestendigheid van de woning. Kies verder voor een tijdloos, klassiek huis waardoor je huis altijd in de mode blijft en een heel leven mee kan. Ga niet mee in allerlei tijdelijk trends maar kies voor veilige maar mooie interieurs.
Wat is nog meer belangrijk?
Een huis dat met je meegroeit tijdens je leven. In iedere levensfase verlang je iets anders van je huis. Wie van zijn of haar oude dag geniet, wil een huis dat goed toegankelijk is. Daarbij zijn trapliften en voldoende ruimte voor een rollator of looprek erg belangrijk. Daar staat tegenover dat jonge mensen veelal een woning willen met veel kamers en veel ruimte. Klein is ook mogelijk (misschien ook prettiger voor de oude dag, wanneer eventuele kinderen het huis uit zijn), maar dan moet er zeer efficiënt ingericht worden. Kijk verder natuurlijk uit met puntig meubilair. Met name op latere leeftijd is het risico op vallen groter en dan zijn puntige voorwerpen erg gevaarlijk.