Teakhouten meubelen op maat laten maken doe je zo

Veel mensen kiezen voor teakhouten meubel. Ze zijn erg sterk en gaan dan ook heel lang mee. Daarnaast zijn ze goed betaalbaar, waardoor het een aantrekkelijke oplossing is. Maar wist je het extra interessant is wanneer je jouw teakhouten meubel op maat laat maken? Je hoeft namelijk geen meerprijs te betalen en je weet zeker dat de meubel altijd naar jouw wens wordt gemaakt. Ben je benieuwd naar het proces? Lees dan dit artikel eens aandachtig door.

Zo begin je

Je begint altijd met een goed gesprek met je leverancier. Leg ze tot in detail uit wat je precies van ze verwacht. Want zo kunnen ze de meubels helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Vertel ze dan ook hoe jouw interieur eruit ziet, want je wilt uiteraard dat de meubels bij je interieur passen. Het is altijd slim foto’s mee te nemen. Zo krijgt je leverancier het beste beeld van jouw interieur en kunnen de meubels daar goed op worden aangepast.

Tijdens je eerste gesprek kan je leverancier gelijk beginnen met het maken van de schetsen. Zo krijg jij ook een goed beeld van wat je kan verwachten. Ze schetsen vaak op schaal zodat je de verhoudingen in de gaten kunt houden. Ook is het vaak mogelijk om de schetsen op te laten sturen, zodat je ze op een later tijdstip rustig kunt bekijken.

Zo worden ze gemaakt

Ben je akkoord gegaan met de schetsen? Dan zal de leverancier ze opsturen naar de producent. De producent is vaak gevestigd in een land hier ver vandaan. Het kan dus een tijdje duren voordat je jouw meubels kunt ontvangen. Je leverancier moet duidelijk zijn over de levertijden zodat je hier rekening mee kunt houden.